Siirry pääsisältöön

BY KATARIINA

 Kuva NXM photo, meikki Tanja Warjonen, Kukat greenhome viherpalvelu, hiukset Ida Kolari, Korut Korkeila, Puku Sis Idman Andra


                                BY Katariina



Design from Finland. Katariinan luoma Sis Idman mallisto on täysin suomalaista suunnittelutyötä. Katariina on suunnitellut hää- ja juhlapukuja yli kaksikymmentä vuotta ja hänen kädenjälkensä on jotain todella uniikkia ja kaunista. Katariina käyttää vain laadukkaimpia materiaaleja puvuissaan ja hänen valitsemansa pitsit poikkeavat paljon perinteisestä. Joka kerta kun saamme liikkeeseen uuden puvun, en pysty olla ihastelematta hänen suunnittelutyötään. 


                                                                      OUR FITTINGS

Meille tulisi varata aina aika sovitukseen, sillä palvelemme kaikki asiakkaat yksilöllisesti ja haluamme rauhoittaa sovitustilanteen, sillä kyse on niin tärkeästä puvusta. Sovitukseen voit tulla joko makutuomareiden kanssa tai yksin, me olemme täällä sinua varten. Hääpukujen sovitusajan kesto on n. tunti ja siinä kerkeää hyvin sovittamaan n. neljää pukua rauhassa. Koska Helsingin liikkeemme on pienempi boutique, suosittelemme katsomaan mallistoamme jo hiukan etukäteen ja jos sieltä suosikkeja löytyy voit kirjoittaa meille toiveesi ja pyrimme lähettämään Oulun päämyymälästä haluamasi puvut Helsinkiin, jos niitä ei jo Helsingistä löydy. Kaikki sovituspukumme ovat aivan satunnaisissa väreissä ja koossa, joten ei kannata välittää vaikka juuri mallipuku ei sinulle istuisi, sillä väri ja koko katsotaan kyllä kuntoon kun oikea puku löytyy. Sovitukseen suosittelen laittamaan jalkaan sukkahousut, sillä tämä helpottaa huomattavasti esimerkiksi merenneito pukujen pukemista. Meille olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet, sovitusta ei siis tarvitse jännittää yhtään.


                                                                        OUR DRESSES


Meidän pukumme kantavat design from finland- ja avainlippu tunnuksia. Pukuja löytyy upeasta A-linjasta täydellisesti istuvaan merenneitoon. Minusta parasta Katariinan puvuissa niiden upean suunnittelun lisäksi on niiden muunneltavuus jo tilausvaiheessa. Eli jos toivot laahukseen pituutta lisää, voimme sitä lisätä juuri sinulle mieleisen määrän, tai jos off shoulder olkaimet miellyttäisi enemmän, voimme ne piirtää jo tilausvaiheessa. Pystymme myös piirtämään moneen pukuun esimerkiksi pitkät hihat, jotka on huomattavasti helpommat lisätä pukuun jo tilausta tehtäessä kuin jälkikäteen. Muutoksien hinnat ovat erittäin kohtuullisia. Yleensä ne pyörivät n. 50-150€ hintaluokassa, mutta toki muutoksen laajuus vaikuttaa hintaan. Katariina käyttää puvuissaan aivan upeita kankaita mikadosatiinista upeisiin moderneihin pitsikuvioihin, joten meillä valikoima on todella laaja ja hyvin erilainen moneen muuhun merkkiin verrattuna. Kokoja meiltä löytyy suurella haarukalla 32-64. Puvut pystyt maksamaan 1-4 erässä kätevällä osamaksulla ja vielä 0 % korolla! Itselleni tämä tuo huomattavaa helpotusta, sillä puku on kuitenkin iso osa häiden budjettia. Pukujen hinnat pyörivät n. 1200 ja 1900€ välillä, joten sanoisin pukujen laatuun nähden hintojen olevan enemmän kuin kohtuullisia. Suomalaisuus on minulle henkilökohtaisesti todella tärkeää ja ylpeänä myös itse tulen kantamaan suomalaisen suunnittelijan pukua astellessani alttarille. Meillä niinkään erillisiä mallistoja ei ole, vaan uusia pukuja ilmaantuu tasaiseen tahtiin ympäri vuotta. Katariina suunnittelee puvut täysin inspiraatiosta, ei uuden malliston luomisen pakosta ja jokaisella puvulla onkin aina uniikki tarina sen luomisprosessista. 


                                                               HOW TO SAVE ON THIS?

Pukujen hinnat jo alun alkaen ovat erittäin kohtuullisia, joten tästä suuri plussa! Tässä pukuja pukujen kanssa päivittäin työskennellessä mieleen tulee paljon ideoita, miten puvusta voisi saada maksimaalisen hyödyn irti, sillä kestävä kehitys on lähellä myös meidän sydäntä. 

Vaihtoehtona on aina myydä oma rakas puku seuraavalle upealle morsiamelle. 

Tähän muutama vinkki: Puvuissamme on saumavaroja n. 4cm/puoli, joten puvun pystyy päästämään jopa koon isommaksi ja puvun kaventaminen onnistuu aina. Joissain puvuissa vetoketjun voi muokata jälkikäteen nyöritykseksi ompelijalla, joka myös antaa varaa puvun koon muokkaamiseen. 

Puvun jatkokäyttö! Eikö olisikin ihanaa saada oma puku jatkokäyttöön, jolloin siitä ei tarvitsisi luopua ja taas toisaalta myöskään seisottaa kaapissa.

Tähän muutama vinkki: Puvun värjäys. Mitä, jos tekisitkin upeasta valkoisesta puvustasi ihanan mustan iltapuvun värjäämällä puvun? Voit pyytää ompelijaa säästämään lyhennyksestä jääneet kankaat ja kokeilla puvun värjäämistä niihin. Toisena vaihtoehtona on puvun lyhennys esimerkiksi polvimittaiseksi. Näin saisit itsellesi aivan ihanan juhlavan lyhyen puvun. 

Alla pari kuvaa havannoillistamaan näitä jatkokäyttömahdollisuuksia! 

Sis Idman Amy

                                      Sis Idman Alexia

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

THE VENUE

                                      THE VENUE   Kuva NXM photo, hiukset Ida Kolari, meikki Tanja Warjonen, kukat greenhome viherpalvelu, lokaatio Wanha Satama                                            WANHA SATAMA                Varsinkin pääkaupunkiseudulla juhlatiloja on moneen lähtöön ja jotkin niistä saattavat olla varattuja pitkänkin ajan päähän, joten tämän kanssa kannattaa olla ajoissa. Joskus voi käydä hyväkin tuuri niinkuin meillä kävi ja saimme tilan varattua jo ensi syksylle. Järjestimme kesällä hääpukumuotinäytöksen yhteistyössä alan rautaisten ammattilaisten kanssa ja lokaatioksi valikoitui henkeä salpaava Wanha Satama. Olin ennenkin käynyt kyseisessä juhla/tapahtumatilassa häämessujen merkeissä. Tiesin siis jo etukäteen, että kyseessä on upea ja monikäyttöinen tila. Näytöstä toteuttaessa mietin koko ajan mielessäni miten upeaa täällä olisi järjestää häät ja nyt unelmistani tuli totta, sillä tämä upea tila valikoitui meidän hääpaikaksemme. Wanha Satama  sijaitsee Helsin

THE DRESS(ES) part 1

                  Kuva  NXM photo, meikki Tanja Warjonen, Hiukset Ida Kolari, puku Sis Idman Andra              THINKING ABOUT THE DRESS(ES) Se puku johon kiteytämme haaveet lapsuudesta nuoruudesta ja aikuisiästä. Mitä sinulle tulee mieleen ensimmäisenä, kun puhutaan tästä monelle todella suuresta osasta häitä eli hääpuvusta? Jokaisella meillä on erilaisia ajatuksia siitä mitä tämä puku symboloi ja mitä me puvulta toivomme. Käsittelen hiukan pintaa tässä postauksessa yleisesti hääpuvuista ja sovituksista ja myöhemmin tulen kertomaan hieman oman pukuni hankintaprosessista. Työskentelen Katariinalla Helsingin boutiquessa liikkeenhoitajana ja näkökulmani tulevat siis meidän puvuista ja niiden tilausprosessista.                                                             WHERE SHOULD I START? Suosittelen ihan ensimmäisenä hakemaan hieman inspiraatiota siihen, mikä omaa silmää miellyttää. Esim. Pinterest on todella hyvä paikka alkaa etsimään pukuja ja katsomaan erilaisia malleja. Kuitenkin