Siirry pääsisältöön

THE DRESS(ES) part 1

              Kuva  NXM photo, meikki Tanja Warjonen, Hiukset Ida Kolari, puku Sis Idman Andra


           THINKING ABOUT THE DRESS(ES)

Se puku johon kiteytämme haaveet lapsuudesta nuoruudesta ja aikuisiästä. Mitä sinulle tulee mieleen ensimmäisenä, kun puhutaan tästä monelle todella suuresta osasta häitä eli hääpuvusta? Jokaisella meillä on erilaisia ajatuksia siitä mitä tämä puku symboloi ja mitä me puvulta toivomme. Käsittelen hiukan pintaa tässä postauksessa yleisesti hääpuvuista ja sovituksista ja myöhemmin tulen kertomaan hieman oman pukuni hankintaprosessista. Työskentelen Katariinalla Helsingin boutiquessa liikkeenhoitajana ja näkökulmani tulevat siis meidän puvuista ja niiden tilausprosessista.


                                                WHERE SHOULD I START?

Suosittelen ihan ensimmäisenä hakemaan hieman inspiraatiota siihen, mikä omaa silmää miellyttää. Esim. Pinterest on todella hyvä paikka alkaa etsimään pukuja ja katsomaan erilaisia malleja. Kuitenkin on hyvä pitää mieli avoimena ja muistaa, että suurin osa kuvista on käsitelty todella rankasti ja koska me kaikki olemme ylpeästi erilaisia, ei aina välttämättä juuri se mallin puku ole oikea omalle rakkaalle vartalolleen. Olisi siis hyvä katsoa hieman erilaisia malleja ja kun mieleisiä malleja löytää muutaman voi etsintään mennä hieman syvemmin. Mitkä kankaat miellyttää sinua, tykkäätkö pitsistä vai ehkä satiinista? Haluatko pukuun runsaamman helman vai olisiko kauniisti laskeutuva A-linjainen oman mielen mukainen? Toki sovituksiin voi lähteä aivan avoimin mielin ja katsoa liikkeessä yhdessä ammattilaisen kanssa, mikä on juuri sinulle oikea puku.


                                                            THEN WHAT?

Varaa rohkeasti aika sovitukseen. Varsinkin pääkaupunkiseudulla tarjontaa on paljon ja suosittelen tutustumaan eri liikkeiden somekanaviin ja katsoa mistä voisi löytyä omaa silmää miellyttäviä pukuja. En osaa sanoa muiden liikkeiden sovitusaikatauluista, mutta meille voit tulla juuri sinulle sopivana hetkenä, vaikka kahta vuotta ennen häitä. Vasta varsinaisessa sovituksessa pääset oikeasti katsomaan minkälainen puku saa sinusta parhaat puolet esille ja mikä sinun silmääsi miellyttää. Suosittelen kokeilemaan rohkeasti eri mallisia pukuja, mutta toki tiukoillakin kriteereillä unelmien puku löytyy usein melko vaivattomasti. Varaa siis rohkeasti aika sovitukseen ja anna ammattilaisten auttaa sinua löytämään unelmiesi puku! Sovitukseen suosittelen laittamaan jalkaan sukkahousut, sillä tämä helpottaa huomattavasti esim. merenneito mallien pukemista.                                                                WHEN?

Oikeaa aikaa puvun hankinnalle ei olekaan, vaan jokainen meistä saa aivan itse päättää missä vaiheessa hääjärjestelyjä puvun hankinta tulee ajankohtaiseksi. Toiset tilaavat puvun kahta vuotta ennen häitä ja toiset taas voivat odottaa hyvinkin pitkälle ennen kuin puvun hankinta tulee ajankohtaiseksi. Suosittelen kuitenkin olemaan asian kanssa ajoissa, sillä esimerkiksi meillä puvun tilausaika on n. 4-7kk ja tähän päälle olisi vielä hyvä varata n. 2kk pukuun tehtäviin muutostöihin, kuten helman lyhentäminen. Jos siis bongaat mieleisen puvun, älä jää odottamaan. Jotkin merkit pitävät tiettyjä pukuja mallistossaan vain tietyn ajan. Puku olisi siis hyvä tilata n. 9kk ennen häitä. Jos häihisi on vähemmän kuin 9kk, älä hätäile. Pukuja saa usein tilattua myös pikatoimituksena ja myös liikkeestä saattaa löytyä valmiina juuri sinulle täydellinen puku. 


Sis Idman Philippa 

                                                                        Sis Idman Elaine


Tässä nyt hieman pintaraapaisua puvuista ja yleistä tietoa. Jos teitä kiinnostaa tietää jostain tietystä pukujen osa-alueesta enemmän, jättäkää kommenttikenttään kommenttia niin voin kirjoittaa teitä kiinnostavista asioista vähän syvemmin. Palaan vielä syvemmin pukuihin ja niiden sovitukseen myöhemmin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

OH AND WHERE TO BEGIN?

Kuva @NXMphoto, korut Korkeila, Meikki Tanja Warjonen, Hiukset Ida Kolari
    HE PROPOSED!
AND NOW WHAT?
Häiden suunnittelu, tuo ihana (stressaava...) aika! Luulen, että lähestulkoon jokainen morsian aloittaa suunnittelu prosessin heti kosinnan jälkeen ja häähumu elämässä saa alkaa! Mistä kuitenkin suunnittelu kannattaisi aloittaa? Työelämässäni kohtaan useita alan ammattilaisia ja näistä kohtaamisista oppineena listaan alle miten itse aion aloittaa häiden suunnittelun ja toivottavasti tästä on apua myös muille morsiamille.
  FIRST THINGS FIRST
Usealle morsiamelle tulee ensimmäisenä mieleen se PUKU, puku johon kiteytyy haaveet lapsuudesta, nuoruudesta ja aikuisiästä. Tähän palaamme myöhemmin, sillä ensimmäisenä tulisi päättää häiden ajankohta. Pukuja voi toki alkaa jo ihastelemaan esimerkiksi pinterestistä heti kosinnan jälkeen. 
Kun päivä on selvillä, aletaan seuraavaksi katsomaan juhla- ja vihkimispaikkaa. Vihitäänkö teidät kirkossa, maistraatissa vai ehkä juhlapaikalla? Varsinkin pääkaup…

I (WE) SAID YES

Kuva NXM photo, korut Korkeila, meikki Tanja Warjonen, hiukset Ida KolariI (WE) SAID YESFirst step - check! Häiden suunnittelu alkaa usein kosinnasta. Meidän osalta tämä ei mennyt aivan näin, vaan tulevista häistä olimme keskustelleet jo ennen kosintaa, josta kirjoitan myöhemmin täysin oman postauksen, joten tässä en mene siihen sen syvemmin.
Työskentelen hääpukusuunnitelijalle Katariinalle ja olenkin Katariina Helsinki liikkeen vastaava. Häät ja morsiamet ovatkin siis osa päivittäistä elämääni ja pääsen osallistumaan monen morsiamen tuleviin häihin siltä osin, että minulla on kunnia auttaa heitä löytämään unelmiensa hääpuku. Toteutamme usein myös erilaisia kuvauksia, joissa olen päässyt pukeutumaan näihin upeisiin Katariinan luomuksiin. Myös mieheni on ollut vahvasti mukana työssäni ja on toiminut usein kameran takana kuvaustilanteissa. Hääskene on siis molemmille erittäin tuttu työni kautta ja muotutunut tärkeäksi osaksi molempien elämää.
Halusimme siis tuoda jotain täysin erilaista n…