Siirry pääsisältöön

I (WE) SAID YES

Kuva NXM photo, korut Korkeila, meikki Tanja Warjonen, hiukset Ida Kolari

                               I (WE) SAID YES

First step - check! Häiden suunnittelu alkaa usein kosinnasta. Meidän osalta tämä ei mennyt aivan näin, vaan tulevista häistä olimme keskustelleet jo ennen kosintaa, josta kirjoitan myöhemmin täysin oman postauksen, joten tässä en mene siihen sen syvemmin.


Työskentelen hääpukusuunnitelijalle Katariinalle ja olenkin Katariina Helsinki liikkeen vastaava. Häät ja morsiamet ovatkin siis osa päivittäistä elämääni ja pääsen osallistumaan monen morsiamen tuleviin häihin siltä osin, että minulla on kunnia auttaa heitä löytämään unelmiensa hääpuku. Toteutamme usein myös erilaisia kuvauksia, joissa olen päässyt pukeutumaan näihin upeisiin Katariinan luomuksiin. Myös mieheni on ollut vahvasti mukana työssäni ja on toiminut usein kameran takana kuvaustilanteissa. Hääskene on siis molemmille erittäin tuttu työni kautta ja muotutunut tärkeäksi osaksi molempien elämää.


Halusimme siis tuoda jotain täysin erilaista ns. perinteiseen hääkulttuuriin liittyen. Ajatuksena oli jotain todella modernia ja erilaista ja teeman pystyimme parhaiten kiteyttämään sloganiin industrial romantic. Tilan löysimme vahingon kautta järjestäessä hääpuku muotinäytöstä Love Me Do messuille. Tähänkin palaan myöhemmin sillä tila tulee olemaan suuri osa häidemme teemaa. Luvassa on siis jotain ihanan erilaista ja modernia. Matkustaminen on suuri osa elämäämme, sillä mieheni on lentäjä. Tämäkin tulee näkymään häissämme esimerkiksi ruoan merkeissä. 


Tästä on siis hyvä jatkaa matkaa kohti 4.9.2021, jolloin tulemme sanomaan Tahdon.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

THE DRESS(ES) part 1

Kuva  NXM photo, meikki Tanja Warjonen, Hiukset Ida Kolari, puku Sis Idman Andra
THINKING ABOUT THE DRESS(ES)Se puku johon kiteytämme haaveet lapsuudesta nuoruudesta ja aikuisiästä. Mitä sinulle tulee mieleen ensimmäisenä, kun puhutaan tästä monelle todella suuresta osasta häitä eli hääpuvusta? Jokaisella meillä on erilaisia ajatuksia siitä mitä tämä puku symboloi ja mitä me puvulta toivomme. Käsittelen hiukan pintaa tässä postauksessa yleisesti hääpuvuista ja sovituksista ja myöhemmin tulen kertomaan hieman oman pukuni hankintaprosessista. Työskentelen Katariinalla Helsingin boutiquessa liikkeenhoitajana ja näkökulmani tulevat siis meidän puvuista ja niiden tilausprosessista.

WHERE SHOULD I START?Suosittelen ihan ensimmäisenä hakemaan hieman inspiraatiota siihen, mikä omaa silmää miellyttää. Esim. Pinterest on todella hyvä paikka alkaa etsimään pukuja ja katsomaan erilaisia malleja. Kuitenkin on hyvä pitää mieli avoimena ja muistaa, että suurin osa kuvista on käsitelty todella rankasti…

OH AND WHERE TO BEGIN?

Kuva @NXMphoto, korut Korkeila, Meikki Tanja Warjonen, Hiukset Ida Kolari
    HE PROPOSED!
AND NOW WHAT?
Häiden suunnittelu, tuo ihana (stressaava...) aika! Luulen, että lähestulkoon jokainen morsian aloittaa suunnittelu prosessin heti kosinnan jälkeen ja häähumu elämässä saa alkaa! Mistä kuitenkin suunnittelu kannattaisi aloittaa? Työelämässäni kohtaan useita alan ammattilaisia ja näistä kohtaamisista oppineena listaan alle miten itse aion aloittaa häiden suunnittelun ja toivottavasti tästä on apua myös muille morsiamille.
  FIRST THINGS FIRST
Usealle morsiamelle tulee ensimmäisenä mieleen se PUKU, puku johon kiteytyy haaveet lapsuudesta, nuoruudesta ja aikuisiästä. Tähän palaamme myöhemmin, sillä ensimmäisenä tulisi päättää häiden ajankohta. Pukuja voi toki alkaa jo ihastelemaan esimerkiksi pinterestistä heti kosinnan jälkeen. 
Kun päivä on selvillä, aletaan seuraavaksi katsomaan juhla- ja vihkimispaikkaa. Vihitäänkö teidät kirkossa, maistraatissa vai ehkä juhlapaikalla? Varsinkin pääkaup…